23 jan: Mærsk/Morgan Stanley: Lægger 8 pct. til kursmålet - ligevægt
23 jan: Novozymes/ugebrev: Usikkerhed vil hæmme kursudvikling
23-01-2017 06:54:29

Banker/ugebrev: Overraskende gode regnskaber for fjerde kvartal på vej

Relateret indhold
04 maj - 
Torsdagens aktier: Carlsberg, Nets og GN toppede grønt ..
04 maj - 
Aktier/middag: Lundbeck, Nets og Novo i kamp om toppen
04 maj - 
Skjern Bank/CEO: Det er svært at bevare pessimismen
Relateret debat
04 maj - 
Et rigtig pænt regnskab for 1.Q fra Skjern Bank. Hvis d..
01 maj - 
Hvis de ikke har haft tilsynsbesøg så skal jeg ikke lig..
01 maj - 
Tjjaaa - nu skal der sgu snart noget udnytte på bordet ..

Regnskaberne fra de danske banker for årets sidste kvartal bliver sandsynligvis overraskende gode efter et generelt svagt 2016. Flere låneomlægninger, mere bolighandel og tilbageførsel af tidligere hensættelser løfter bundlinjerne i årets sidste kvartal.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

- Bankerne vil overraske positivt og præstere højere overskud end ventet og muligvis opjusteringer af ledelsens tidligere udmeldinger, forudser ugebrevet og peger på, at to banker har været på banen indenfor den seneste uge med opjusteringer, nemlig Salling Bank og Skjern Bank.

Fra Skjern Bank skriver direktør Per Munck om opjusteringen, at den skyldes "fortsat solid tilgang af forretninger fra bestående og nye kunder i hele bankens markedsområde."

- Generelt tyder intet på, at det samlede bankmarked er vokset det seneste kvartal, så eneste vej mod øget volumen og indtjening er at tage markedsandele fra konkurrenterne, påpeger ugebrevet.

FIRE GRUNDE TIL BEDRE RESULTATER

Der er ifølge ugebrevet flere forklaringer på, at en stribe provinsbanker nu ser ud til at komme ud med bedre resultater:

For det første er der en klar tendens til, at provinsbankerne i et stort set fladt marked tager udlånsmarked

fra de store banker, som lukker filialer, og fra andre mellemstore banker, som slanker balancer

på grund af anstrengte kapitalforhold eller af andre årsager.

For det andet er der kommet mere aktivitet i provinsbankerne udenfor storbyerne på grund af bedre vilkår på boligmarkedet i form af højere boligpriser også i yderområderne og flere bolighandler.

For det tredje betyder de øgede huspriser også højere friværdier i privates boliger, hvilket giver bedre grundlag for eksempelvis køb af ny bil eller andre varige forbrugsgoder.

For det fjerde er mange af de jyske og syddanske banker blevet begunstiget af bedring af landbrugets økonomiske markedsvilkår.

2017 KAN BLIVE GENNEMBRUDSÅR FOR BANKERNE

- Med det gode afsæt i de sidste måneder af 2016 kan 2017 gå hen og blive betydeligt bedre, og det er især det, aktiemarkedet vil se på. Højere obligationsrenter vil gavne bankernes indtjening, fordi det giver grundlag for en øget rentemarginal, konkluderer ugebrevet, der ydermere fremhæver, at udsigterne for dansk økonomi ved indgangen til 2017 er bedre end de seneste 3-4 år.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Økonomisk planlægning

22-06-2017 09:52:24
Sponsoreret indhold:Alle har brug for en økonomisk plan. Men hvor skal du begynde? Vi forklarer hvordan i fire enkle trin.Selvom det kan virke overvældende at skulle planlægge sin økonomiske fremtid (der er så meget, der kan ske og så mange overvejelser), så behøver det ikke være stressende at lære at udarbejde en økonomisk plan, hvis du gør det rigtigt. Som alle store spørgsmål i livet er planlæg..

Aktier/tendens: Mærsk og Tryg kan komme i fokus

14-06-2017 08:08:45
A.P. Møller-Mærsk kan onsdag blive påvirket af kinesiske nøgletal og et løftet kursmål hos et større amerikansk finanshus, mens forsikringsselskabet Tryg kan blive presset af en sænket anbefaling af aktien af et italiensk finanshus.Overordnet set ventes det europæiske aktiemarked onsdag at åbne tæt på uændret, og mange investorer vil formentlig forholde sig afventende forud for resultatet af todag..

Carlsberg-konkurrent er klar til indrømmelser for britisk opkøb

13-06-2017 16:19:06
Den hollandske bryggerigigant Heineken, som blandt andet konkurrerer med Carlsberg, er parat til at komme med indrømmelser over for myndighederne i Storbritannien for at få lov til at overtage den britiske pubkæde Punch Taverns.Det skriver Bloomberg News, efter at de britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), tidligere har advaret Heineken om, at selskabets overtagel..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Skjern Bank A/S 68,00 0,0% Aktiekurs uændret
Salling Bank A/S 379,00 -0,3% Fald i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. juni 2017 04:00:14
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170623.1 - EUROWEB4 - 2017-06-25 04:00:14 - 2017-06-25 04:00:14 - 1 - Website: OKAY

Når du besøger Euroinvestor.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på Euroinvestor.dk her

x