01 feb: USA: ADP-rapport overrasker markant positivt
01 feb: Cbrain vinder aftale med Forsikringsforbundet
01-02-2017 14:19:20

Coloplast/CEO: Er overbevist om større vækst resten af året - NY

Relateret indhold
24 maj - 
Coloplast: Bestyrelsesmedlem køber aktier for 30 mio. k..
23 maj - 
Tirsdagens aktier: Topdanmark stjal scenen på stille da..
08 maj - 
Aktier/tendens: Investorernes begejstring over Vestas k..

Coloplast har lagt fundamentet til højere vækst resten af regnskabsåret, lyder det fra selskabets topchef, Lars Rasmussen.

Til den positive side vejer blandt andet, at distributører på det amerikanske marked er færdige med at reducere lagre - og nu kan begynde at fylde dem op igen.

- I USA går det lidt bedre end ventet. Vi havde varslet, at vi skulle være færdige med lagerreduktioner blandt amerikanske distributører, og det er også gennemført nu, fastslår den administrerende direktør.

Lagerreduktionerne i USA har presset Coloplasts kroniske forretning over de seneste kvartaler, og det er i særdeleshed gået ud over selskabets næststørste forretningsområde, Kontinens.

Der er samtidig ikke fare for, at en lignende situation opstår igen, da Coloplast for noget tid siden ændrede kontrakterne med distributørerne, sådan at der nu bliver givet bonus for, hvad man har solgt, og ikke for hvad man har købt, forklarer Lars Rasmussen.

Med en organisk vækst på 6 pct. for hele forretningen i første kvartal klarer Coloplast sig lidt bedre, end analytikere ifølge Ritzau Estimates havde regnet sig frem til, nemlig 5,4 pct.

SKAL VOKSE MERE

Men selskabets vækst skal være højere resten af året for at leve op til forventningerne til hele regnskabsåret.

- Vi har jo forventninger om en vækst på 7 til 8 pct. i lokale valutaer. Det betyder, at vi skal vokse en del mere, end vi gør nu, og det er jeg også overbevist om, at vi kan, nu hvor situationen med lagerreduktioner er bag os, siger Lars Rasmussen.

Han fortæller endvidere, at samtlige af Coloplasts forretningsområder, der foruden Kontinens tæller Stomi, Hud- og Sårpleje og Urologi, vokser mere end markedet.

Blandt divisionerne var det blot det største forretningsområde, Stomi, der skuffede en smule ved at opnå en vækst på 6 pct. mod den ventede organiske vækst på 7 pct. blandt analytikerne.

- Det er ikke, fordi der er udfordringer. Men vi mærker to forhold heriblandt lagerreduktionerne i USA. Samtidig er et meget stort udbud, som vi vandt sidste år i Saudi-Arabien, meget mindre i år, forklarer topchefen.

Geografisk set var væksten drevet af Europa med 6 pct. og det som Coloplast kalder "Øvrige markeder" med 7 pct. Lars Rasmussen fortæller, at selskabet fortsat ikke venter meget af "emerging markets", men at selskabet ikke holder op med at investere i landene - investeringerne bliver blot mindre.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

24 maj E:COLOB
24 maj E:COLOB
24 maj E:COLOB
24 maj E:COLOB
23 maj E:COLOB
23 maj E:COLOB
23 maj E:COLOB
23 maj E:COLOB

Dong-topchef om salg af oliedivision: Den samlede pris er rigtig fin

24-05-2017 16:33:25
Flere iagttagere har kaldt salgsprisen for Dongs olie- og gasforretning lav, men hos energiselskabet selv mener man, at prisen er rigtig god, når man ser på det samlede regnestykke.Sådan lyder det fra Dongs administrerende direktør, Henrik Poulsen, efter at selskabet onsdag har gjort klar til et salg til den britiske kemikoncern Ineos.- Vi har fået en rigtig fin pris for forretningen. Vi har fået ..

Nordex-Acciona/dir: Har rigtig godt momentum i USA

24-05-2017 12:06:06
Den tyske vindmølleproducent Nordex, der for nylig overtog Acciona Windpower, har USA som et af nøglemarkederne, hvor selskabet venter at kunne fortsætte væksten fra et travlt 2017.- Vi har et rigtigt godt momentum i markedet, og i år kommer vil til at installere tæt ved 800 megawatt i USA siger Thomas Donoghue, som er salgschef for Nordex-Acciona på det nordamerikanske marked, til Ritzau Finans p..

Aktier/åbning: Salg af oliebiks sender Dong op i lyserødt marked

24-05-2017 09:07:05
Lige da alt så ud til at være ganske fredeligt før åbningen af det danske aktiemarked onsdag før den lange weekend, strøg Dong i fokus med nyheden om, at olie- og gasforretningen bliver solgt til kemivirksomheden Ineos.Dong satte forretningsdelen til salg i efteråret, og Dong har selv flere gange sagt, at et frasalg var ventet i løbet af 2017. Prisen kan løbe op i 8,7 mia. kr. og ændrer ikke ved 2..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Coloplast 83,85 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
29. maj 2017 02:02:16
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170517.1 - EUROWEB7 - 2017-05-29 02:02:16 - 2017-05-29 02:02:16 - 1 - Website: OKAY

Når du besøger Euroinvestor.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på Euroinvestor.dk her

x