01 feb: USA: ADP-rapport overrasker markant positivt
01 feb: Cbrain vinder aftale med Forsikringsforbundet
01-02-2017 14:19:20

Coloplast/CEO: Er overbevist om større vækst resten af året - NY

Relateret indhold
09:36 - 
Aktier/åbning: Mærsk trækker eliteindeks ned mens Carls..
08:44 - 
Aktier/tendens: Vestas kan komme i fokus i lysegrønt ma..
28 mar - 
Nationalbanken: Værdien af danske aktier er fordoblet p..
Relateret debat
24 mar - 
Jeg tror det er et lille short squeeze. Jeg tror mange,..
24 mar - 
 Fra i Onsdags: Coloplast leverede til gengæ..
24 mar - 
Tak, lidt voldsomt hvis det er det markedet reagerer p&..

Coloplast har lagt fundamentet til højere vækst resten af regnskabsåret, lyder det fra selskabets topchef, Lars Rasmussen.

Til den positive side vejer blandt andet, at distributører på det amerikanske marked er færdige med at reducere lagre - og nu kan begynde at fylde dem op igen.

- I USA går det lidt bedre end ventet. Vi havde varslet, at vi skulle være færdige med lagerreduktioner blandt amerikanske distributører, og det er også gennemført nu, fastslår den administrerende direktør.

Lagerreduktionerne i USA har presset Coloplasts kroniske forretning over de seneste kvartaler, og det er i særdeleshed gået ud over selskabets næststørste forretningsområde, Kontinens.

Der er samtidig ikke fare for, at en lignende situation opstår igen, da Coloplast for noget tid siden ændrede kontrakterne med distributørerne, sådan at der nu bliver givet bonus for, hvad man har solgt, og ikke for hvad man har købt, forklarer Lars Rasmussen.

Med en organisk vækst på 6 pct. for hele forretningen i første kvartal klarer Coloplast sig lidt bedre, end analytikere ifølge Ritzau Estimates havde regnet sig frem til, nemlig 5,4 pct.

SKAL VOKSE MERE

Men selskabets vækst skal være højere resten af året for at leve op til forventningerne til hele regnskabsåret.

- Vi har jo forventninger om en vækst på 7 til 8 pct. i lokale valutaer. Det betyder, at vi skal vokse en del mere, end vi gør nu, og det er jeg også overbevist om, at vi kan, nu hvor situationen med lagerreduktioner er bag os, siger Lars Rasmussen.

Han fortæller endvidere, at samtlige af Coloplasts forretningsområder, der foruden Kontinens tæller Stomi, Hud- og Sårpleje og Urologi, vokser mere end markedet.

Blandt divisionerne var det blot det største forretningsområde, Stomi, der skuffede en smule ved at opnå en vækst på 6 pct. mod den ventede organiske vækst på 7 pct. blandt analytikerne.

- Det er ikke, fordi der er udfordringer. Men vi mærker to forhold heriblandt lagerreduktionerne i USA. Samtidig er et meget stort udbud, som vi vandt sidste år i Saudi-Arabien, meget mindre i år, forklarer topchefen.

Geografisk set var væksten drevet af Europa med 6 pct. og det som Coloplast kalder "Øvrige markeder" med 7 pct. Lars Rasmussen fortæller, at selskabet fortsat ikke venter meget af "emerging markets", men at selskabet ikke holder op med at investere i landene - investeringerne bliver blot mindre.

/ritzau/FINANS

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
24 mar
COLO-B
De har fortalt om forbedring i produktionen!
1

Aktier/tendens: Vestas kan komme i fokus i lysegrønt marked

29-03-2017 08:44:42
En større amerikansk satsning på olie og kul kan sætte Vestas i fokus fra morgenstunden, i et marked der ser ud til at åbne i plus.Præsident Donald Trump underskrev tirsdag et dekret om at tilbagerulle centrale dele af sin forgængers, Barack Obamas, klimalovgivning. Og Trump vil blandt andet fjerne et af Obamas tiltag, Clean Power Plan, fordi det ifølge dem er en hindring for olieboring og kulmine..

Første 20.000 teu-containerskib er sat i søen

28-03-2017 16:18:00
Det første containerskib, der officielt har brudt grænsen på 20.000 tyvefodscontainere (teu) i kapacitet, er nu i søen.Det blev det japanske rederi Mitsui OSK Lines, også kaldet MOL, der tog titlen med skibet MOL Triumph.Skibet har en officiel kapacitet på 20.170 teu og er det første i en serie af seks skibe på samme størrelse, som sydkoreanske Samsung Heavy Industries bygger for MOL.Containerskib..

Mærsk/Snabe: Stolt af og ydmyg over for opgaven

28-03-2017 12:38:10
Jim Hagemann Snabe, ny bestyrelsesformand for A.P. Møller-Mærsk, træder til opgaven med stolthed og ydmyghed. Det siger han selv fra talerstolen på selskabets generalforsamling tirsdag, hvor han overtager formandsrollen fra Michael Pram Rasmussen.- Jeg er glad for den tillid bestyrelsen og hovedaktionæren har vist ved at udtrykke opbakning til mig som ny bestyrelsesformand. Jeg er stolt over men o..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Bilforhandler glæder sig til ny model: Det bliver en storsællert
2
Økonom: Frygtens indeks i bund - mulig bølgegang forude
3
Aktier/tendens: Vestas kan komme i fokus i lysegrønt marked
4
Første 20.000 teu-containerskib er sat i søen
5
Genmab/fmd: Egen salgsstyrke er et realistisk mål

Relaterede aktiekurser

Coloplast B A/S 537,50 -0,8% Fald i aktiekurs
Coloplast DKK1 B 74,99 0,0% Aktiekurs uændret
Coloplast 76,65 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
29. marts 2017 11:13:39
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170324.2 - EUROWEB2 - 2017-03-29 11:13:39 - 2017-03-29 11:13:39 - 1 - Website: OKAY

Når du besøger Euroinvestor.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på Euroinvestor.dk her

x