23 feb: STG/SEB: Indleder dækning med "sælg" og kursmål 110 kr.
23 feb: WDH H2: Leverer over forventning og venter ny fremgang i 2017
23-02-2017 08:09:17

William Demant Holding A/S: Ledelsesrokade i William Demant

Relateret indhold
28 mar - 
Høreapparater: Sivantos klar med trådløst apparat ved a..
27 mar - 
WDH: Niels Jacobsen valgt ind i bestyrelsen
27 mar - 
Novo mister tronen som tungeste aktie i C20 Cap
Relateret debat
02 mar - 
Pengestrømsfrembringende enhed (cash generating unit). ..
02 mar - 
Tak for svaret.   Jeg er ikke helt inde i forkorte..
02 mar - 
De har kun en CGU, så nedskrivningstest på gw foretages..

Selskabsmeddelelse

nr. 2017-02

23. februar 2017

Ledelsesrokade i William Demant Holding A/S

Søren Nielsen ny koncernchef og administrerende direktør

Niels B. Christiansen ny bestyrelsesformand

Koncernchef og administrerende direktør Niels Jacobsen har valgt at stoppe efter 25 år i William Demant Holdings direktion for at blive administrerende direktør i William Demant Invest A/S. Nuværende Chief Operating Officer (COO) og viceadministrerende direktør, Søren Nielsen, bliver ny koncernchef og administrerende direktør for William Demant Holding. Ledelsesændringerne træder i kraft den 1. april 2017. Direktionen vil fremadrettet bestå af Søren Nielsen og koncernfinansdirektør René Schneider med en øvrig ledelsesgruppe bestående af Arne Boye Nielsen (Diagnostik), Niels Wagner (Retail) og Svend Thomsen (Finans). Oticon Fonden offentliggør desuden en række andre ændringer i ledelsen og bestyrelserne i William Demant-gruppen.

Om valget af Søren Nielsen siger nuværende formand Lars Nørby Johansen, William Demant Holding:

"Med Søren Nielsen som koncernchef får selskabet en stærk leder, der skal sikre William Demant Holdings fortsatte konkurrencekraft i en dynamisk branche. Han står for både forandringsparathed og kontinuitet og kan videreføre strategien, så selskabet fortsætter sin vækst. Med mange års indsigt i branchen, evnen til at se nye veje og flere kommercielle succeser i bagagen er Søren Nielsen den rette til at lede William Demant Holding, hvor han i øvrigt er meget respekteret som leder."

Søren Nielsen, som også fortsætter som administrerende direktør i datterselskabet Oticon, siger om sin nye rolle i William Demant Holding:

"Jeg er stolt og beæret over at få lov at stille mig i spidsen for en fantastisk virksomhed, som år efter år har leveret gode resultater - ikke mindst i 2016. Vi står på en enorm stærk platform, klar til at møde konkurrencen og den hastige udvikling i vores marked og sammen med vores kunder at levere de mest innovative og velfungerende produkter til slutbrugeren."

Søren Nielsen efterfølger Niels Jacobsen, der fremadrettet vil arbejde som administrerende direktør for William Demant Invest, som er det selskab, hvorfra Oticon Fondens forretningsmæssige aktiviteter udgår. Derudover er Niels Jacobsen indstillet til valg til bestyrelsen i William Demant Holding. Bestyrelsen har til hensigt at vælge ham som næstformand. I en kommentar til Niels Jacobsens 25 år i selskabet udtaler Lars Nørby Johansen:

"Niels Jacobsen har med sin forretningstæft fokuseret på, at hver eneste virksomhed i William Demant Holding-koncernen har kunnet agere optimalt i den løbende transformation, selskabet har været i, og resultaterne viser, at det er lykkedes særdeles godt."

Om det foreslåede valg af Niels B. Christiansen som bestyrelsesformand for William Demant Holding siger Lars Nørby Johansen:

"Med Niels B. Christiansen får selskabet en formand, der med rette er anerkendt for sine forretningsmæssige evner. Som uafhængig i bestyrelsen bringer han et eksternt og fornyende blik på forretningen og kan støtte godt op om selskabets fremtidige vækst."

Ændringer til bestyrelsen

William Demant Holdings bestyrelsesformand, Lars Nørby Johansen, vil på den forestående generalforsamling således ikke søge genvalg. Lars Nørby Johansen fortsætter dog sit virke i William Demant-gruppen, da bestyrelsen for Oticon Fonden har indstillet ham til posten som bestyrelsesformand for Oticon Fonden. Her efterfølger han Niels Boserup, som ønsker at træde tilbage efter godt 10 år som formand for Oticon Fonden.

Som følge af ovennævnte ændringer ventes William Demant Holdings bestyrelse efter generalforsamlingen den 27. marts at konstituere sig med nuværende bestyrelsesmedlem Niels B. Christiansen som ny formand og Niels Jacobsen som næstformand. Oticon Fondens bestyrelse støtter disse forslag. De øvrige bestyrelsesmedlemmer, Peter Foss, Benedikte Leroy og Lars Rasmussen, stiller op og forventes genvalgt til bestyrelsen.

Til denne selskabsmeddelelse er vedlagt en pressemeddelelse fra Oticon Fonden med detaljerede oplysninger om den kommende ledelses- og bestyrelsesrokade. Nedenfor følger biografier og CV'er på Søren Nielsen og Niels B. Christiansen. Biografier og CV'er på Niels Jacobsen og Lars Nørby Johansen findes i vedhæftede pressemeddelelse.

*******

Yderligere information:

Bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen

Adm. direktør Niels Jacobsen

Viceadministrerende direktør Søren Nielsen

Telefon +45 3917 7300

www.demant.com

Øvrige kontaktpersoner:

IR-chef Søren B. Andersson

Telefon +45 5117 6657

Pressechef Trine Kromann-Mikkelsen

Telefon +45 5117 6873

Søren Nielsen

Søren Nielsen træder endnu et trin op og bliver koncernchef og administrerende direktør i William Demant Holding. I 2015 blev han viceadministrerende direktør i koncernen, og han har siden 2008 haft ansvaret for Oticon, hvor han også fortsætter som administrerende direktør.

De sidste otte år har Søren Nielsen haft det overordnede ansvar for den samlede høreapparatforretning, og han har været med ind over væsentlige strategiske beslutninger og opkøb for hele gruppen, senest også som medlem af direktionen siden september 2015. Søren Nielsen skal videreføre William Demant Holdings hearing healthcare-strategi, som han også har været med til at skabe: At vokse inden for alle områder af høresundhed, herunder høreapparater, høreimplantater og diagnostik, og udnytte infrastruktur og viden til at udvikle selskabets markedslederposition.

Søren Nielsen opfattes i koncernen som en arbejdsom, energisk mand, der kender både kunderne og medarbejderne godt. Han ses som en stærkt engageret leder, der er dygtig til at kommunikere. Han har styr på detaljer og ved, hvad der foregår både internt og eksternt.

Søren Nielsen vil fortsætte med at prioritere udviklingen af virksomhedens kultur og medarbejdere højt og vil samtidig have fokus på kunden og bruge teknologien og innovation som vigtige redskaber til at drive forretningen fremad. Han er stærkt optaget af at udnytte synergier på tværs af alle forretningsaktiviteter i William Demant Holding og griber enhver lejlighed til at understrege vigtigheden af at udvikle selskabets globale distributions- og shared services-set-up.

Det er en mand, der kender koncernen bedre end de fleste, som overtager tøjlerne. Den nyudnævnte administrerende direktør er 46 år og har været i virksomheden i næsten halvdelen af sit liv. Allerede mens Søren Nielsen læste til civilingeniør på DTU, brugte han Oticon som case i sit eksamensprojekt og blev umiddelbart efter ansat i selskabet. Det var i 1995.

I de kommende år lærte han koncernen at kende fra alle tænkelige vinkler i William Demant Holdings afdelinger over hele verden, inden han kom hjem til "moderskibet" i Danmark, hvor han blev en væsentlig del af Oticon-ledelsen.

Op gennem 00'erne var Søren Nielsen med til at sikre en stribe vigtige kommercielle succeser, blandt andet Oticon Delta, der ændrede måden at designe høreapparater på. I 2016 stod han bag lanceringen af game-changeren Opn, et internet-forbundet høreapparat, som åbner lydbilledet og gør brugeren i stand til at deltage aktivt i komplicerede lyttesituationer.

Privat er Søren Nielsen gift med Henriette, der er læge. Parret har tre børn. 

CV

Født 1970

1995-2008     En række ledelsesstillinger i Oticon A/S inden for kvalitet, udvikling og salg

2008-              Administrerende direktør, Oticon A/S

2015-              COO og viceadministrerende direktør, William Demant Holding A/S

Bestyrelsesposter og tillidshverv

Medlem af bestyrelsen for Sennheiser Communications A/S

Medlem af DI's Udvalg for Sundhedspolitik

Uddannelse

Civilingeniør fra DTU, Danmarks Tekniske Universitet

Niels B. Christiansen

Niels B. Christiansen er en af dansk erhvervslivs mest anerkendte topchefer. Siden 2008 har han ledet Danmarks største industrivirksomhed Danfoss, og han har gjort det godt. Selv om Niels B. Christiansen blev direktør på et tidspunkt, hvor verdensøkonomien var i krise, styrede sønderjyden den hæderkronede virksomhed mod ny vækst.

Han voksede op i en lille by uden for Aabenraa og elskede at rode med knallerter og teknik, blandt andet den computer, han købte for sine sparepenge i 9. klasse i 1981. Det var dengang, en almindelig computer - med meget begrænset kapacitet - kostede det samme som en lille familiebil.

Drømmen var dog at blive jagerpilot, men med sine 195 centimeter var Niels B. Christiansen for høj. I stedet blev han ingeniør og dimitterede fra DTU med et snit på 12,2 efter den gamle skala. Efter en MBA i Frankrig, hvor han blev nummer et på årgangen, startede den uddannede ingeniør erhvervskarrieren som konsulent hos McKinsey & Co, blev derefter direktør for corporate development hos boremaskineproducenten Hilti i Schweiz, og som 31-årig blev han administrerende direktør i GN Netcom i 1997.

Niels B. Christiansen blev "kaldt hjem" til det sønderjyske af Danfoss i 2004, hvor han gjorde det så overbevisende, at Jørgen Mads Clausen udnævnte ham til sin efterfølger som administrerende direktør og koncernchef i 2008.

Han har gennem hele sit travle direktørliv prioriteret samvær og rejser med sin kone Lene, som han også gik i gymnasiet med, og deres to nu næsten voksne børn, højt.

CV

Født 1966

1991                Konsulent, McKinsey & Co

1995                Vice President og direktør for corporate development, Hilti A/S

1997                Vice President, GN Netcom A/S

2000                President & administrerende direktør, GN Netcom A/S

2003                Executive Vice President og koncerndirektør, GN Store Nord A/S

2004                Executive Vice President og koncerndirektør, Danfoss A/S

2004                Chief Operating Officer, Danfoss A/S

2007                Viceadministrerende direktør, Danfoss A/S

2008                Koncernchef og administrerende direktør, Danfoss A/S

Bestyrelsesposter og tillidshverv

Bestyrelsesformand for Axcel

Bestyrelsesmedlem i A.P. Møller - Mærsk A/S

Bestyrelsesmedlem i William Demant Holding A/S

Bestyrelsesmedlem for Danmarks Tekniske Universitet

Uddannelse

1991                Civilingeniør fra DTU, Danmarks Tekniske Universitet

1993                MBA fra INSEAD i Frankrig

2017-02 Selskabsmeddelelse - Ledelsesændringer

Pressemeddelelse - Ledelsesrokade i William Demant


This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: William Demant Holding A/S via Globenewswire

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas får tre ordrer i Kina - NY

29-03-2017 14:36:33
Vestas har fået tre vindmølleordrer til Kina, som alle er annonceret onsdag eftermiddag.Det danske vindmølleselskab skal levere møller til et projekt på 48 megawatt (MW) i Shandong-provinsen, til et 55 MW-projekt et uspecificeret sted i landet og til et andet 48 MW-projekt i Hebei-provinsen.Det fortæller Vestas i tre separate meddelelser.Det første projekt består af 22 V110-møller, der har en nomi..

Aktier/åbning: Mærsk trækker eliteindeks ned mens Carlsberg stiger

29-03-2017 09:36:06
Aktierne i A.P. Møller-Mærsk ligger omkring 150 kr. nede fra åbningen af aktiemarkedet onsdag - og det er lig det udbytte, der fragår aktierne. B-aktien falder med 1,1 pct. til 11.300 kr., mens A-aktien er 1,4 pct. nede i 10.880 kr.Samlet havde eliteindekset hikke fra morgenstunden - men efter 20 minutters handel har minusset bidt sig fast, og eliteindekset falder med 0,4 pct. til indeks 1069,4. D..

Aktier/tendens: Vestas kan komme i fokus i lysegrønt marked

29-03-2017 08:44:42
En større amerikansk satsning på olie og kul kan sætte Vestas i fokus fra morgenstunden, i et marked der ser ud til at åbne i plus.Præsident Donald Trump underskrev tirsdag et dekret om at tilbagerulle centrale dele af sin forgængers, Barack Obamas, klimalovgivning. Og Trump vil blandt andet fjerne et af Obamas tiltag, Clean Power Plan, fordi det ifølge dem er en hindring for olieboring og kulmine..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Vestas kan komme i fokus i lysegrønt marked
2
Vestas får tre ordrer i Kina - NY
3
Aktier/middag: Fransk storbank pifter efter Carlsberg - Pandora bakker
4
Genmab dropper nu også nyheder på dansk
5
Novo genindsender registreringsansøgning for Fiasp i USA - NY

Relaterede aktiekurser

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
30. marts 2017 08:44:31
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170324.2 - EUROWEB1 - 2017-03-30 08:44:31 - 2017-03-30 08:44:31 - 1 - Website: OKAY

Når du besøger Euroinvestor.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på Euroinvestor.dk her

x