28 feb: GrønlandsBANKENs Årsrapport 2016
28 feb: Delårsrapport for perioden 1. juli 2016 til 31. december 2016
28-02-2017 17:15:23

GENANVENDELSE OG NYE PRODUKTIONSFACILITETER FORBEDRER PANDORAS GRØNNE PROFIL

Relateret indhold
24 apr - 
Aktier/åbning: Mørkegrønt C20 på rekordkurs med banker ..
24 apr - 
Aktier/åbning: Mørkegrønt C20 på rekordkurs med banker ..
24 apr - 
Aktier/tendens: Udsigt til positiv åbning - måske med r..
Relateret debat
30 apr - 
det blev aflyst efter pandoras udmeldning lige inden.....
30 apr - 
Butikker i lufthavne er genetelt fantastiske, da folk h..
30 apr - 
I har da godt nok været meget heldige, der er jo ..

København, 2017-02-28 17:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Et nyt og uafhængigt miljøstudie, som er blevet gennemført for smykkevirksomheden PANDORA,  viser at den miljømæssige indflydelse kan blive reduceret til mindre end 5 procent, når der anvendes genanvendt guld og sølv i stedet for metaller direkte fra minedrift. For cubic zirconia, der er syntetiske smykkesten, er de miljømæssige fordele endnu større, når man sammenligner med diamanter fra minedrift.

Resultaterne er lovende for PANDORA, da virksomheden igennem mange år har foretrukket syntetiske smykkesten og genanvendte ædelmetaller.

“Dette er første gang at et omfattende studie har sat et prisestimat på forskellen mellem på den ene side guld og sølv samt sten fra minedrift, og på den anden side genanvendt guld og sølv samt syntetiske smykkesten. Resultaterne opmuntrer os til øget fokus på hvordan vi kan forbedre vores grønne profil”, siger Vice President, Group Ethics, Claus Teilmann Petersen, PANDORA.

Miljømæssige påvirkning væsentligt reduceret

Studiet, som er blevet gennemført af bæredygtigheds-eksperten Trucost, søger at kvantificere og vurdere effekterne ved at anvende forskellige materialer i produktionen af smykker. Studiet beregner samfundsmæssige omkostningerne i forbindelse med miljøskader (som for eksempel sundhedsmæssige omkostninger i forbindelse med forurening) ud fra forskellige materialer og fremstillingsmetoder. Studiet viser, at det at anvende genbrugte ædelmetaller og syntetiske smykkesten reducerer miljøomkostningerne i høj grad sammenlignet med materialer fra minedrift.

“Al menneskelig aktivitet påvirker den verden vi lever i. PANDORA producerer omkring 122 millioner stykker smykker hvert år. Ved at fokusere på genanvendte ædelmetaller og cubic zirconia, er vores påvirkning på planeten kun en brøkdel af hvad den kunne have været”, siger Claus Teilmann Petersen.

Mere end 90% af det sølv, og mere end 80% af det guld, som bliver brugt i PANDORAs produktionsfaciliteter, kommer fra genanvendelse og størstedelen af de 2.7 milliarder sten, som blev sat af PANDORA sidste år, var cubic zirconia eller andre syntetiske smykkesten. Den lille andel af sølv- og guldkorn, som ikke kommer fra genanvendte kilder, kommer fra ansvarlige metal raffinaderier, der alle er underlagt strenge tredjeparts inspektioner.

For PANDORA er det vigtigt at understrege, at etik og ansvarlig forretningspraksis går hånd i hånd med det at være et globalt brand:

“Vores forbrugere spørger sjældent efter syntetiske smykkesten, genanvendt sølv eller miljøvenlige produktionsfaciliteter – dog forventer de at vores smykker lever op til de højeste etiske standarder, og vi prøver hele tiden at intensivere vores indsats og kommunikation når det kommer til vores samfundsansvar”, siger Claus Teilmann Petersen.

PANDORA investerer i grønne faciliteter

Om nogle uger vil PANDORA officielt åbne en ny produktionsfacilitet i Lamphun, som ligger i det nordlige Thailand. Det vil være en af de mest moderne og miljømæssigt up to date smykke produktionsfaciliteter i verden.

”Vores nye anlæg har opnået LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certificering. Dette er opnået ved hjælp af et stærkt fokus på miljøet ved for eksempel at vælge miljøvenlige, ofte genanvendte byggematerialer, samt ved at genanvende en stor del af affaldet fra byggeriet. Når anlægget er i drift reduceres vand- og energiforbruget til et minimum blandt andet ved hjælp af et særdeles effektivt vand genbrugssystem”, siger Claus Teilmann Petersen.

Derudover er PANDORAs nye Global Office i København også LEED certificeret og er drevet af vindenergi samt bygningens egne solfangere. Endeligt, forventes endnu en LEED certificeret produktionsfacilitet indviet i 2018 beliggende i Gemopolis, Bangkok.

“PANDORA forsøger konstant at udvikle virksomheden med miljøet in mente, hvilket understreger vores forpligtelse til at pleje og værne om miljøet, både i virksomheden men også i verden omkring os. De fremskridt som vi har gjort i 2016 styrker os i vores bestræbelse på at blive verdens mest elskede smykke brand”, siger Præsident og CEO Anders Colding Friis.

Link til PANDORAs Ethics Report 2016.

Vedhæftet fil: Ethics_Report_DK_FINAL.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
25 apr
PNDORA
Her er de aktier der har min opmærksomhed... Bemærk en gang iskoldt overblik og common sense er i sp..
30
24 apr
PNDORA
Men du snakker jo bare GW. Med mindre at du kan hamle op med oraklet i Delphi er det jo totalt ligeg..
8
27 apr
PNDORA
Svarer til at sammenligne illums bolighus med Ikea - jeg ved godt hvilken forretning jeg helt ville ..
7
25 apr
PNDORA
Din gennemsnitsbeholdning fra 2015 og 2016 er fuldstændig irrelevant nu ... Pak nu de patetiske samm..
6
25 apr
PNDORA
Har regnet lidt på det. Man kan roligt købe pandora, hvis man kan sige ja til følgende.    1. Man ga..
6
25 apr
PNDORA
Det er ca. 150 kr. til mig, per aktie, i den seneste uges tid (og 15 kr siden du sidst sagde aktien ..
5
25 apr
PNDORA
Pandora handles til PE på 12 – Amerikanske Tiffany har PE på 22! Pandora skovler penge ind Pandora v..
5
26 apr
PNDORA
Hvilken model?
4
25 apr
PNDORA
inden man går op i stavefejl. Bør man spørge sig selv om følgende.   Hvorfor mange der staver dårlig..
4
24 apr
PNDORA
Var det ikke netop Pandora du havde forudsagt, altså selskabsspecifikt?   Mon ikke bare du skulle ka..
4

DSV/Nykredit: Kursmål bliver hævet med 8 pct. før regnskab

28-04-2017 14:21:41
Nykredit hæver kursmålet for DSV-aktien til 400 kr. fra 370 kr. forud for transportkoncernens regnskab i næste uge.Banken vurderer, at DSV står stærkt på markedet og kan begynde at fokusere på organisk vækst, efter at det seneste år primært er gået med at integrere amerikanske UTI Worldwide, der blev købt sidste år for 9,5 mia. kr.- Vi har hævet vores estimater for de kommende år. Derudover har vi..

Novo/Nordea: Sanofi-regnskab indikerer lyspunkt på vækstmarkeder

28-04-2017 11:31:07
Kvartalsregnskabet fra Novo Nordisks store franske rival, Sanofi, vidner om, at diabetesforretningen har haft en en stærk udvikling på vækstmarkederne, mens salget er under pres i USA.Og det er en tendens, som Nordea regner med også kan slå igennem i Novos regnskabstal på onsdag. Det fremgår af et notat.Nordea understreger dog, at det langt fra er ligetil at drage paralleller fra Sanofis regnskab...

Novo-rival slår overskuds- og salgsforventninger i første kvartal - NY

28-04-2017 08:06:11
Den franske medicinalvirksomhed Sanofi, der er blandt Novo Nordisks største konkurrenter, er kommet ud af årets første tre måneder med en bedre indtjening end ventet.I første kvartal endte det justerede overskud per aktie (Business EPS, red.) på 1,42 euro, hvilket var højere end de 1,26 euro, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter.Den samlede omsætning steg til 8,65 mia. e..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Pandora A/S 738,00 0,4% Stigning i aktiekurs
Pandora A/S DKK1 105,50 0,0% Aktiekurs uændret
Pandora 107,00 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
1. maj 2017 00:36:51
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseCandidateBuild_20170427.1 - EUROWEB4 - 2017-05-01 00:36:51 - 2017-05-01 00:36:51 - 1 - Website: OKAY

Når du besøger Euroinvestor.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på Euroinvestor.dk her

x