28 feb: GrønlandsBANKENs Årsrapport 2016
28 feb: Delårsrapport for perioden 1. juli 2016 til 31. december 2016
28-02-2017 17:15:23

GENANVENDELSE OG NYE PRODUKTIONSFACILITETER FORBEDRER PANDORAS GRØNNE PROFIL

Relateret indhold
21 jun - 
Pandora-aktien spås yderligere fald: Hedgefond øger sat..
20 jun - 
Tirsdagens aktier: TDC og Pandora tog toppen med FLS og..
20 jun - 
Aktier/middag: TDC, Pandora og Carlsberg topper i neutr..
Relateret debat
26 jun - 
Det var en rettelse!!
26 jun - 
JA??? ;-)
26 jun - 
fornuftigt med en lang tidshorisont. Jeg har lige k&osl..

København, 2017-02-28 17:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Et nyt og uafhængigt miljøstudie, som er blevet gennemført for smykkevirksomheden PANDORA,  viser at den miljømæssige indflydelse kan blive reduceret til mindre end 5 procent, når der anvendes genanvendt guld og sølv i stedet for metaller direkte fra minedrift. For cubic zirconia, der er syntetiske smykkesten, er de miljømæssige fordele endnu større, når man sammenligner med diamanter fra minedrift.

Resultaterne er lovende for PANDORA, da virksomheden igennem mange år har foretrukket syntetiske smykkesten og genanvendte ædelmetaller.

“Dette er første gang at et omfattende studie har sat et prisestimat på forskellen mellem på den ene side guld og sølv samt sten fra minedrift, og på den anden side genanvendt guld og sølv samt syntetiske smykkesten. Resultaterne opmuntrer os til øget fokus på hvordan vi kan forbedre vores grønne profil”, siger Vice President, Group Ethics, Claus Teilmann Petersen, PANDORA.

Miljømæssige påvirkning væsentligt reduceret

Studiet, som er blevet gennemført af bæredygtigheds-eksperten Trucost, søger at kvantificere og vurdere effekterne ved at anvende forskellige materialer i produktionen af smykker. Studiet beregner samfundsmæssige omkostningerne i forbindelse med miljøskader (som for eksempel sundhedsmæssige omkostninger i forbindelse med forurening) ud fra forskellige materialer og fremstillingsmetoder. Studiet viser, at det at anvende genbrugte ædelmetaller og syntetiske smykkesten reducerer miljøomkostningerne i høj grad sammenlignet med materialer fra minedrift.

“Al menneskelig aktivitet påvirker den verden vi lever i. PANDORA producerer omkring 122 millioner stykker smykker hvert år. Ved at fokusere på genanvendte ædelmetaller og cubic zirconia, er vores påvirkning på planeten kun en brøkdel af hvad den kunne have været”, siger Claus Teilmann Petersen.

Mere end 90% af det sølv, og mere end 80% af det guld, som bliver brugt i PANDORAs produktionsfaciliteter, kommer fra genanvendelse og størstedelen af de 2.7 milliarder sten, som blev sat af PANDORA sidste år, var cubic zirconia eller andre syntetiske smykkesten. Den lille andel af sølv- og guldkorn, som ikke kommer fra genanvendte kilder, kommer fra ansvarlige metal raffinaderier, der alle er underlagt strenge tredjeparts inspektioner.

For PANDORA er det vigtigt at understrege, at etik og ansvarlig forretningspraksis går hånd i hånd med det at være et globalt brand:

“Vores forbrugere spørger sjældent efter syntetiske smykkesten, genanvendt sølv eller miljøvenlige produktionsfaciliteter – dog forventer de at vores smykker lever op til de højeste etiske standarder, og vi prøver hele tiden at intensivere vores indsats og kommunikation når det kommer til vores samfundsansvar”, siger Claus Teilmann Petersen.

PANDORA investerer i grønne faciliteter

Om nogle uger vil PANDORA officielt åbne en ny produktionsfacilitet i Lamphun, som ligger i det nordlige Thailand. Det vil være en af de mest moderne og miljømæssigt up to date smykke produktionsfaciliteter i verden.

”Vores nye anlæg har opnået LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certificering. Dette er opnået ved hjælp af et stærkt fokus på miljøet ved for eksempel at vælge miljøvenlige, ofte genanvendte byggematerialer, samt ved at genanvende en stor del af affaldet fra byggeriet. Når anlægget er i drift reduceres vand- og energiforbruget til et minimum blandt andet ved hjælp af et særdeles effektivt vand genbrugssystem”, siger Claus Teilmann Petersen.

Derudover er PANDORAs nye Global Office i København også LEED certificeret og er drevet af vindenergi samt bygningens egne solfangere. Endeligt, forventes endnu en LEED certificeret produktionsfacilitet indviet i 2018 beliggende i Gemopolis, Bangkok.

“PANDORA forsøger konstant at udvikle virksomheden med miljøet in mente, hvilket understreger vores forpligtelse til at pleje og værne om miljøet, både i virksomheden men også i verden omkring os. De fremskridt som vi har gjort i 2016 styrker os i vores bestræbelse på at blive verdens mest elskede smykke brand”, siger Præsident og CEO Anders Colding Friis.

Link til PANDORAs Ethics Report 2016.

Vedhæftet fil: Ethics_Report_DK_FINAL.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
20 jun
PNDORA
Skægt at fjenden er blevet GW og BJO32 bare fordi de ikke siger det samme som jer. Hvis I er så sikr..
10
21 jun
PNDORA
stop nu med dine totalt intetsigende indlaeg, som er oenske taenkning fra ende til anden.......   Je..
9
20 jun
PNDORA
Mudderkastning er der nok af her EI ;-) Lad os i stedet kigge på fakta Pandora tjener hvert år et ..
8
26 jun
PNDORA
Hvad mener du dog med det? Der er absolut intet uklogt ved at købe aktier for at beholde dem i en la..
7
23 jun
PNDORA
Det er sært hvordan alt kan fordrejes.    MENA hævder at man ikke kan udlede alverden af salg via bø..
7
21 jun
PNDORA
Det kan jo også blive en nedjustering, da man omstrukturerer salgsnettet i øjeblikket hos Pandora. F..
7
23 jun
PNDORA
Dejligt med lidt fundamental analyse istedet for de fuldstændigt intetsigende daglige debatindlæg, h..
6
23 jun
PNDORA
Man skulle tro at det var rendyrkede amatører, der har lavet sådan en gang tendensiøst bras.   Butik..
5
23 jun
PNDORA
Jeg er faktisk slet ikke i tvivl om at pandora skal ned i værdi og resultat. Det er så få brands der..
5
22 jun
PNDORA
Bevar nu roen og lad vaere med at tolke hvert pip som en vending. Koeb hvis du tror paa firmaets gui..
5

Økonomisk planlægning

22-06-2017 09:52:24
Sponsoreret indhold:Alle har brug for en økonomisk plan. Men hvor skal du begynde? Vi forklarer hvordan i fire enkle trin.Selvom det kan virke overvældende at skulle planlægge sin økonomiske fremtid (der er så meget, der kan ske og så mange overvejelser), så behøver det ikke være stressende at lære at udarbejde en økonomisk plan, hvis du gør det rigtigt. Som alle store spørgsmål i livet er planlæg..

Aktier/tendens: Mærsk og Tryg kan komme i fokus

14-06-2017 08:08:45
A.P. Møller-Mærsk kan onsdag blive påvirket af kinesiske nøgletal og et løftet kursmål hos et større amerikansk finanshus, mens forsikringsselskabet Tryg kan blive presset af en sænket anbefaling af aktien af et italiensk finanshus.Overordnet set ventes det europæiske aktiemarked onsdag at åbne tæt på uændret, og mange investorer vil formentlig forholde sig afventende forud for resultatet af todag..

Carlsberg-konkurrent er klar til indrømmelser for britisk opkøb

13-06-2017 16:19:06
Den hollandske bryggerigigant Heineken, som blandt andet konkurrerer med Carlsberg, er parat til at komme med indrømmelser over for myndighederne i Storbritannien for at få lov til at overtage den britiske pubkæde Punch Taverns.Det skriver Bloomberg News, efter at de britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), tidligere har advaret Heineken om, at selskabets overtagel..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Gode nyheder kan holde fokus på Novo i rolig åbning
2
Børsdebutant fortsætter massiv stigning på anden noteringsdag
3
Dansk musselmalet stel skaber stor gevinst - citat
4
Norwegian aflyser alle dagens flyafgange til og fra Aalborg - NY
5
Danske Bank går videre med finsk fusionsplan

Relaterede aktiekurser

Pandora A/S 629,00 0,2% Stigning i aktiekurs
Pandora A/S DKK1 95,50 0,0% Aktiekurs uændret
Pandora 93,25 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
27. juni 2017 02:03:03
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170623.1 - EUROWEB6 - 2017-06-27 02:03:03 - 2017-06-27 02:03:03 - 1 - Website: OKAY

Når du besøger Euroinvestor.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på Euroinvestor.dk her

x