28 feb: GrønlandsBANKENs Årsrapport 2016
28 feb: Delårsrapport for perioden 1. juli 2016 til 31. december 2016
28-02-2017 17:15:23

GENANVENDELSE OG NYE PRODUKTIONSFACILITETER FORBEDRER PANDORAS GRØNNE PROFIL

Relateret indhold
17:08 - 
Fredagens aktier: C20 Cap i slutspurt mens Dong steg ti..
12:08 - 
Aktier/middag: DSV halter efter i forsigtigt marked
23 mar - 
Pandora vil uddele optioner for op til 77 mio. kr.
Relateret debat
22:52 - 
Generelt ligger kursmålene på Pandora et godt stykke ov..
22:21 - 
http://penge.borsen.dk/artikel/1/342327/pandora_tilbage..
22:20 - 
http://penge.borsen.dk/artikel/1/342327/pandora_tilbage..

København, 2017-02-28 17:15 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

Et nyt og uafhængigt miljøstudie, som er blevet gennemført for smykkevirksomheden PANDORA,  viser at den miljømæssige indflydelse kan blive reduceret til mindre end 5 procent, når der anvendes genanvendt guld og sølv i stedet for metaller direkte fra minedrift. For cubic zirconia, der er syntetiske smykkesten, er de miljømæssige fordele endnu større, når man sammenligner med diamanter fra minedrift.

Resultaterne er lovende for PANDORA, da virksomheden igennem mange år har foretrukket syntetiske smykkesten og genanvendte ædelmetaller.

“Dette er første gang at et omfattende studie har sat et prisestimat på forskellen mellem på den ene side guld og sølv samt sten fra minedrift, og på den anden side genanvendt guld og sølv samt syntetiske smykkesten. Resultaterne opmuntrer os til øget fokus på hvordan vi kan forbedre vores grønne profil”, siger Vice President, Group Ethics, Claus Teilmann Petersen, PANDORA.

Miljømæssige påvirkning væsentligt reduceret

Studiet, som er blevet gennemført af bæredygtigheds-eksperten Trucost, søger at kvantificere og vurdere effekterne ved at anvende forskellige materialer i produktionen af smykker. Studiet beregner samfundsmæssige omkostningerne i forbindelse med miljøskader (som for eksempel sundhedsmæssige omkostninger i forbindelse med forurening) ud fra forskellige materialer og fremstillingsmetoder. Studiet viser, at det at anvende genbrugte ædelmetaller og syntetiske smykkesten reducerer miljøomkostningerne i høj grad sammenlignet med materialer fra minedrift.

“Al menneskelig aktivitet påvirker den verden vi lever i. PANDORA producerer omkring 122 millioner stykker smykker hvert år. Ved at fokusere på genanvendte ædelmetaller og cubic zirconia, er vores påvirkning på planeten kun en brøkdel af hvad den kunne have været”, siger Claus Teilmann Petersen.

Mere end 90% af det sølv, og mere end 80% af det guld, som bliver brugt i PANDORAs produktionsfaciliteter, kommer fra genanvendelse og størstedelen af de 2.7 milliarder sten, som blev sat af PANDORA sidste år, var cubic zirconia eller andre syntetiske smykkesten. Den lille andel af sølv- og guldkorn, som ikke kommer fra genanvendte kilder, kommer fra ansvarlige metal raffinaderier, der alle er underlagt strenge tredjeparts inspektioner.

For PANDORA er det vigtigt at understrege, at etik og ansvarlig forretningspraksis går hånd i hånd med det at være et globalt brand:

“Vores forbrugere spørger sjældent efter syntetiske smykkesten, genanvendt sølv eller miljøvenlige produktionsfaciliteter – dog forventer de at vores smykker lever op til de højeste etiske standarder, og vi prøver hele tiden at intensivere vores indsats og kommunikation når det kommer til vores samfundsansvar”, siger Claus Teilmann Petersen.

PANDORA investerer i grønne faciliteter

Om nogle uger vil PANDORA officielt åbne en ny produktionsfacilitet i Lamphun, som ligger i det nordlige Thailand. Det vil være en af de mest moderne og miljømæssigt up to date smykke produktionsfaciliteter i verden.

”Vores nye anlæg har opnået LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certificering. Dette er opnået ved hjælp af et stærkt fokus på miljøet ved for eksempel at vælge miljøvenlige, ofte genanvendte byggematerialer, samt ved at genanvende en stor del af affaldet fra byggeriet. Når anlægget er i drift reduceres vand- og energiforbruget til et minimum blandt andet ved hjælp af et særdeles effektivt vand genbrugssystem”, siger Claus Teilmann Petersen.

Derudover er PANDORAs nye Global Office i København også LEED certificeret og er drevet af vindenergi samt bygningens egne solfangere. Endeligt, forventes endnu en LEED certificeret produktionsfacilitet indviet i 2018 beliggende i Gemopolis, Bangkok.

“PANDORA forsøger konstant at udvikle virksomheden med miljøet in mente, hvilket understreger vores forpligtelse til at pleje og værne om miljøet, både i virksomheden men også i verden omkring os. De fremskridt som vi har gjort i 2016 styrker os i vores bestræbelse på at blive verdens mest elskede smykke brand”, siger Præsident og CEO Anders Colding Friis.

Link til PANDORAs Ethics Report 2016.

Vedhæftet fil: Ethics_Report_DK_FINAL.pdf

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 mar
PNDORA
  Jeg har flere gange analyseret Pandora, senest efter årsregnskabet. Den seneste tid har kursen vær..
59
21 mar
PNDORA
Hvor er det grimt med dit personfnider. Alf deler ud sine tanker - det er da prisværdigt. Du selv e..
8
20 mar
PNDORA
Det eneste skummelt er at trolle begynder at forpeste dette forrum, med deres ligegyldige info. Men ..
4
22 mar
PNDORA
FING er pilråden i ledelsen i modsætning til Pandora.
3
22 mar
PNDORA
Pandora facts: end-År   Kurs   Omsætning M kr 12         135    6.6 13         300    9.0 14        ..
3
22 mar
PNDORA
hvorfor ikke bare købe ind her og tage turen med op ?? Det er der nok mere potentiale i end at short..
3
22 mar
PNDORA
Uha.... endnu en "hvis og hvis ....."!  Måske går den op?? Men omvendt - måske går den ned?  Kan ske..
3
22 mar
PNDORA
Aldrig set en tråd med så mange gæt. 
3
21 mar
PNDORA
Vrøvl. Din hitrate er ikke høj. Du skyder så ofte at du rammer plet af og til... Du må have fået for..
3
21 mar
PNDORA
Der er faktisk mange der indrømmer deres tab, og det gør nas.   Jeg har selv tabt mange penge på Nov..
3

Novo: EMA-udvalg anbefaler markedsføringstilladelse til Refixia - NY

24-03-2017 13:31:36
Udvalget for humanmedicinske lægemidler (CHMP) ved Det Europæiske Lægemiddelsagentur (EMA) har tildelt Novo Nordisks Refixia en positiv udtalelse og anbefaler en markedsføringstilladelse.Det skriver Novo Nordisk i en fondsbørsmeddelelse.CHMP anbefaler en markedsføringstilladelse til Refixia til unge og voksne med hæmofili B. Til grund for anbefalingen ligger resultater fra udviklingsprogrammet par..

Novo/Exane: Kursmålet skæres til 270 kr.

24-03-2017 10:17:22
Den franske storbank Exane BNP Paribas skærer kursmålet for aktien i Novo Nordisk til 270 kr. fra 295 kr. Anbefalingen er uændret "outperform", viser data fra Bloomberg.Novo-aktien falder fredag 0,4 pct., eller 1 kr., til 233,20 kr. Det dækker dog over en stigning, da aktien ikke længere handles inklusive retten til et udbytte på 4,60 kr./ritzau/FINANSJakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E..

Aktier/tendens: Mulighed for mere gas til Mærsk i ventet rødt C20

24-03-2017 08:31:54
Det danske aktiemarked kan fredag blive præget af små udsving med en lille overvægt af negative fortegn.A.P. Møller-Mærsks B-aktie var uændret efter torsdagens handel og blev handlet til 11.500 kr. Aktien kan dog gå fra grå til grøn fredag, da der er potentielt gode nyheder til det danske konglomerat.Efter en Nordsø-aftale, der kan redde det ellers lukningstruede Tyra-felt, skriver Jyllands-Posten..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Novo/Exane: Kursmålet skæres til 270 kr.
2
Novo: EMA-udvalg anbefaler markedsføringstilladelse til Refixia - NY
3
Aktier/tendens: Mulighed for mere gas til Mærsk i ventet rødt C20
4
Novo er et skridt nærmere vigtigt markedsføringsargument for Tresiba
5
DSV/Goldman: Anbefaling sænkes efter kursræs

Relaterede aktiekurser

Pandora A/S 768,00 0,7% Stigning i aktiekurs
Pandora A/S DKK1 109,30 0,0% Aktiekurs uændret
Pandora 109,80 1,2% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. marts 2017 22:56:27
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170324.2 - EUROWEB3 - 2017-03-24 22:56:27 - 2017-03-24 22:56:27 - 1 - Website: OKAY

Når du besøger Euroinvestor.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på Euroinvestor.dk her

x