09 mar: Torm/CEO: Amerikansk børsambition sætter stop for forventninger
09 mar: Torsdagens aktier: Royal Unibrew stod for festen i afventende mar..
09-03-2017 16:38:13

Novos udkårne spås tocifret milliardsalg i 2024

Relateret indhold
24 maj - 
Aktier/åbning: Salg af oliebiks sender Dong op i lyserø..
24 maj - 
Aktier/tendens: Dongs solgte olieforretning tager fokus..
24 maj - 
Aktier/tendens: Dongs solgte olieforretning tager fokus

Novo Nordisk vil om alt går vel købe sig til et milliardsalg i dollar, hvis det ender med at overtage det amerikanske biotekselskab Global Blood Therapeutics.

Det vurderer analytiker i Nomura Instinet Christopher Marai, der følger Global Blood.

Nyhedsbureauet Reuters kunne onsdag fortælle, at Novo Nordisk lurer på at købe Global Blood, der forsker i alvorlige blodsygdomme. Med henvisning til unavngivne kilder skrev Reuters, at det danske medicinalselskab har henvendt sig til Global Blood Therapeutics med henblik på at købe selskabet.

Det amerikanske selskab skal angiveligt være ved at vende mulighederne med en investeringsbank, men der er ingen sikkerhed for, at biotekselskabet vil gå i forhandling med eller sælge til Novo Nordisk.

STORT TOPSALG

Global Blood Therapeutics mest fremskredne lægemiddelkandidat er GBT-440 til behandling af den sjældne blodsygdom seglcelleanæmi.

Og Christopher Marai vurderer, at GBT-440 kan blive det foretrukne middel i behandlingen. Foreløbigt er alene Droxia fra Bristol-Myers Squibb godkendt som behandling, og midlet er følge Marai langt fra optimalt på grund af begrænset effekt og bivirkninger.

- Vi mener, at GBT-440 kan blive den nye standardbehandling af seglcelleanæmi, givet at den nuværende standardbehandling Hydroxyurea (Droxia, red.) ikke er særligt veltolereret, skriver Christopher Marai i en mail til Ritzau Finans.

Han estimerer, at salget af GBT440 alene i seglcelleanæmi vil løbe op i 1,8 mia. dollar, eller 12,6 mia. kr., i 2024 samt på sigt kan overstige 2 mia. dollar. Samtidig er der ifølge analytikeren tale om et konservativt estimat, da det bygger på, at cirka 25 pct. af patienterne i dag benytter sig af Droxia. Vinder GBT440 større indpas blandt patienterne, er estimaterne formentlig for lave.

Data fra det mest fremskredne fase 3-studie i seglcelleanæmi ventes omkring andet halvår 2019. Desuden udvikles GBT-440 også mod en sjælden lungesygdom, men den sygdomsindikation holder Nomura Instinet ude af sin værdiansættelse af Global Blood.

Banken sendte 1. marts en købsanbefaling af Global Blood på gaden med et kursmål på 50 dollar per aktie.

Til sammenligning ligger Global Blood torsdag 2,6 pct. højere i 35,15 dollar efter en stigning på 21 pct. onsdag, da Reuters skrev om Novos interesse for et opkøb.

MARKEDSVÆRDI PÅ OVER 10 MIA. KR.

Markedsværdien af Global Blood er nu på knap 1,5 mia. dollar, og selv om Novo må hoste op med en ekstra præmie, virker det ikke afskrækkende, mener Sydbank.

- Det giver mening for Novo at købe, hvis der er tale om et middel, som er relativt let at integrere i Novo Nordisk, og forudsat at det eksisterende sælgerkorps inden for biofarma kan sælge midlet, vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Han understreger dog også, at et opkøb involverer en hvis risiko, al den stund at data fra fase 3 først kommer i 2019.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Dong-topchef om salg af oliedivision: Den samlede pris er rigtig fin

24-05-2017 16:33:25
Flere iagttagere har kaldt salgsprisen for Dongs olie- og gasforretning lav, men hos energiselskabet selv mener man, at prisen er rigtig god, når man ser på det samlede regnestykke.Sådan lyder det fra Dongs administrerende direktør, Henrik Poulsen, efter at selskabet onsdag har gjort klar til et salg til den britiske kemikoncern Ineos.- Vi har fået en rigtig fin pris for forretningen. Vi har fået ..

Nordex-Acciona/dir: Har rigtig godt momentum i USA

24-05-2017 12:06:06
Den tyske vindmølleproducent Nordex, der for nylig overtog Acciona Windpower, har USA som et af nøglemarkederne, hvor selskabet venter at kunne fortsætte væksten fra et travlt 2017.- Vi har et rigtigt godt momentum i markedet, og i år kommer vil til at installere tæt ved 800 megawatt i USA siger Thomas Donoghue, som er salgschef for Nordex-Acciona på det nordamerikanske marked, til Ritzau Finans p..

Aktier/åbning: Salg af oliebiks sender Dong op i lyserødt marked

24-05-2017 09:07:05
Lige da alt så ud til at være ganske fredeligt før åbningen af det danske aktiemarked onsdag før den lange weekend, strøg Dong i fokus med nyheden om, at olie- og gasforretningen bliver solgt til kemivirksomheden Ineos.Dong satte forretningsdelen til salg i efteråret, og Dong har selv flere gange sagt, at et frasalg var ventet i løbet af 2017. Prisen kan løbe op i 8,7 mia. kr. og ændrer ikke ved 2..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Novo Nordisk 40,85 0,0% Aktiekurs uændret

Køb- og salgsanbefalinger

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Euroinvestor A/S 2017  Disclaimer Privatlivspolitik
Aktieinformation leveres af Interactive Data.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
29. maj 2017 02:05:56
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20170517.1 - EUROWEB7 - 2017-05-29 02:05:56 - 2017-05-29 02:05:56 - 1 - Website: OKAY

Når du besøger Euroinvestor.dk accepterer du, at der anvendes cookies, som vi og vores samarbejdspartnere benytter til funktionalitet, statistik og markedsføring. Læs mere om cookies på Euroinvestor.dk her

x